Sunday, July 29, 2012

Kencing oh kencing.

Muka Raniah Huru-hara betul.

Muka orang sakit bah ni kunun...last 2 weeks my girl didn't urinate for almost 48 hrs. Mummy dia pun risau...kalu bab tak buang air besar 2 hari i still consider it as normal. Tapi ini bab kencing. Minum macam biasa n aktif macam bukan orang sakit. I n hubby pun bawa lah pi hospital Putrajaya..mula2 tu bawa ke klinik biasa tp doctor refer ke hospital. We all sampai around 3:30 ptg n terus pi emergency. Lepas dah history taking, cek itu dan ini...i n raniah pun disuruh masuk utk futher check-up. Tyme amik darah doctor suruh I keluar..cian raniah menjerit2 kesakitan.

Lepas tu kitaorg disuruh berehat dulu..mau amik sample kencing raniah. Tunggu punya tunggu punya tunggu sampai pukul 8mlm..c raniah ni nda juga kencing2. Daddy dia i dah suruh balik pukul 6 lagi sebab nak amik anak2 lain kat taska. Last2 perkara yg i cuba nak elakkan tatap berlaku. Masukkan tiub ke tut..utk paksa air kencing keluar (nak tengok kalu ada sang kuman bermaharajalena). I dah bagitau kat misi..i x sanggup nak tengok. Kita yg tua bangkak ni pun kalau kena masuk tiub..nyilu and sakit. Inikan budak 2 tahun. Memang dari luar dgr dia menjerit2 sampai hilang suara.

Dah dpt air kencing..itu doctor  pun pigi cek rupa2nya ada kuman. Doktor memberi  ubat antibiotik dan kami pun pulang (bahasa karangan tahun 3). Tapi dalam situasi tu pun mummy sempat amik gambar. Hihihihi...

1 comments:

Norfaizah Shafie said...

Kesiannya dia... take care ye raniah =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...